”Skjut fler vildsvin”

Göteborg (JJ) LRF Väst vill införa en nollvision för vildsvin i Västra Götaland. Ronny Johansson, ansvarig för vilda djur inom LRF Väst anser att vildsvinen inte hör hemma i länet.

LRF uppskattar den svenska vildsvinsstammen till cirka 80 000 djur vilket skapar problem för bland annat mjölkbönderna.
Vildsvinen bökande ökar risken för jord i ensilaget som ges till korna. Jorden kan innbära sporer i mjölken och mindre betalt för bonden.LRF uppmanar markägarna att skjuta de vildsvin man ser innan problemen blir för stora.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser