”Skjut fler vildsvin”

Göteborg (JJ) LRF Väst vill införa en nollvision för vildsvin i Västra Götaland. Ronny Johansson, ansvarig för vilda djur inom LRF Väst anser att vildsvinen inte hör hemma i länet.

LRF uppskattar den svenska vildsvinsstammen till cirka 80 000 djur vilket skapar problem för bland annat mjölkbönderna.
Vildsvinen bökande ökar risken för jord i ensilaget som ges till korna. Jorden kan innbära sporer i mjölken och mindre betalt för bonden.LRF uppmanar markägarna att skjuta de vildsvin man ser innan problemen blir för stora.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser