Skjut fler lodjur

Västerås (JJ) Jägareförbundet i Västmanland vill att det ska skjutas fler lodjur kommande jaktsäsong i länet. Jägarna kräver en ökning från fem till tjugo djur.

Enligt jägarna har länets rådjursstam halverats under de senaste åren och på vissa platser finns endast ett par djur per 1 000 hektar. För att rädda rådjursstammen i länet krävs därför en omfattande lodjursjakt. Det nationella målet för lodjur är 300 familjegrupper eller totalt 1 500 lodjur och det anser jägarna i Västmanland att man snart nått. När det har skett är jägarna krav att lodjursstammen ska förvaltas med jakt. I Västmanland är målsättningen att det ska finnas åtta, nio familjegrupper.

AKTUELLT

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Annonser