Skidstjärnans krock förlöste älgkalv

Piteå (JJ) Piteå Elits landslagsåkare i skidor, Jesper Modin krockade med en älg. Bilen blev totalt förstörd men Jesper klarade sig oskadd. Senare upptäckte han en nyfödd älgkalv på passagerarplats.

– Jag måste ha förlöst den i kraschen, säger han till Piteå Tidningen. Modin var på väg hem i sin bil och var i närheten av Brunflo. I starkt motljus, dök en älg upp.  

– Jag hade inte en chans att välja. Kollisionen var oundviklig, berättar Jesper. Älgen slungades upp på motorhuven, över vindrutan och fortsatte över taket och ner i diket.    

Jesper liftade med bärgningsbilen och en dryg timme senare var de framme och Jesper skulle hämta några papper vid passagerarsidan. Då upptäcker han en levande älgkalv på golvet.

– Jag måste ha förlöst den i kraschen, precis när älgen åkte över bilhuven. Älgkalven hade till och med navelsträngen kvar. Det här är helt osannolikt att jag knappt tror det själv.  En viltvårdare tillkallades som sedan avlivade kalven.

Nästa resa går till  Sundvall för säsongens första landslagsläger.   Jesper är på väg tillbaka efter ett par sjukdomsfyllda säsonger.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Marlin modell 60 SN – en välskjutande småviltstudsare

Efter snart 60 år och med mer än elva miljoner sålda vapen är Marlin modell 60 en av världens mest populära .22 lr studsare. Marlin modell 60 är en amerikansk klassiker ur alla aspekter. Vi har provat kompositstockversionen, modell 60SN.

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser