Skidstjärnans krock förlöste älgkalv

Piteå (JJ) Piteå Elits landslagsåkare i skidor, Jesper Modin krockade med en älg. Bilen blev totalt förstörd men Jesper klarade sig oskadd. Senare upptäckte han en nyfödd älgkalv på passagerarplats.

– Jag måste ha förlöst den i kraschen, säger han till Piteå Tidningen. Modin var på väg hem i sin bil och var i närheten av Brunflo. I starkt motljus, dök en älg upp.  

– Jag hade inte en chans att välja. Kollisionen var oundviklig, berättar Jesper. Älgen slungades upp på motorhuven, över vindrutan och fortsatte över taket och ner i diket.    

Jesper liftade med bärgningsbilen och en dryg timme senare var de framme och Jesper skulle hämta några papper vid passagerarsidan. Då upptäcker han en levande älgkalv på golvet.

– Jag måste ha förlöst den i kraschen, precis när älgen åkte över bilhuven. Älgkalven hade till och med navelsträngen kvar. Det här är helt osannolikt att jag knappt tror det själv.  En viltvårdare tillkallades som sedan avlivade kalven.

Nästa resa går till  Sundvall för säsongens första landslagsläger.   Jesper är på väg tillbaka efter ett par sjukdomsfyllda säsonger.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser