Skicka harprov till SVA i julklapp

Uppsala (JJ) Nu är det snart jul och då ska naturligtvis julharen skjutas. Passa på att skicka in organen till Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA). De genomför just nu en studie om harpest.

Spara på organen och skicka dem till SVA. Foto: Per Jonson.
Harpesten har i år drabbat flera människor i Sverige och det har rapporterats om en stor spridning av sjukdomen. SVA vill kartlägga harpesten bättre och efterfrågar nu organ från skjutna harar. Även funna döda harar tas emot av anstalten.

En viktig stövarjaktstradition är julharejakten. Passa på att ta vara på organen på haren som skjuts och skicka dem till SVA. Det blir en fin julklapp till alla stövarjägare. SVA står dessutom för portot.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser