Skattebrott inget skäl för indragen vapenlicens

Kungsbacka (JJ) Kammarrätten slår fast att ekonomisk brottslighet inte var skäl nog att dra in en 71-årig jägares tillstånd att inneha vapen.

Mannen som mellan 2003 och 2014 fälldes för flera skattebrott och trafikförseelser blev av med sina vapen och valde då att överklaga polisens beslut till förvaltningsdomstolen i Uppsala.

Domstolen valde dock att gå på polisens linje och mannen fick inte tillbaka sina jaktvapen. Då överklagades förvaltningsdomstolens beslut till kammarrätten.

Kammarrättens prövning av överklagan är nu klar och rätten ser inga skäl att återkalla mannens vapentillstånd, skriver Dagens Juridik.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Unge till världskänt lejon dödad

Zimbabwe (JJ) En unge till den världskände lejonhannen Cecil har skjutits av en okänd troféjägare i Zimbabwe. Den sexårige hannen Xanda dödades den 7 juli och mötte därmed samma öde som sin far.

683 000 kronor för sälskador

Sotenäs (JJ) 20 fiskare i Västra Götaland får dela på 683 000 kronor från Länsstyrelsen för skador som sälar orsakat på både fiskeredskap och fångst under 2016.

Annonser