Skattebrott inget skäl för indragen vapenlicens

Kungsbacka (JJ) Kammarrätten slår fast att ekonomisk brottslighet inte var skäl nog att dra in en 71-årig jägares tillstånd att inneha vapen.

Mannen som mellan 2003 och 2014 fälldes för flera skattebrott och trafikförseelser blev av med sina vapen och valde då att överklaga polisens beslut till förvaltningsdomstolen i Uppsala.

Domstolen valde dock att gå på polisens linje och mannen fick inte tillbaka sina jaktvapen. Då överklagades förvaltningsdomstolens beslut till kammarrätten.

Kammarrättens prövning av överklagan är nu klar och rätten ser inga skäl att återkalla mannens vapentillstånd, skriver Dagens Juridik.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser