Skarv problem i Karlholmsbukten

KARLHOLMSBRUK (JJ) Skarven blir ett allt större problem i Karlholmsbukten, fyra mil nedanför Gävle. Nu har Snatra jaktklubb ansökt om skyddsjakt för att förhindra att skarvarna tar över nya öar längre in mot fastlandet.

Tidigare har flera privatpersoner från Snatra söder om Karlholmsbruk fått avslag på skyddsjakt. Nu gör Snatra jaktklubb ett nytt försök för att stoppa problemet med skarven.

Skarven har funnits i området under en längre tid men endast längre ut från fastlandet. Efterhand har de tagit sig allt lägre in och de öar de tagit över är helt döda i dagsläget.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser