Skarv problem i Karlholmsbukten

KARLHOLMSBRUK (JJ) Skarven blir ett allt större problem i Karlholmsbukten, fyra mil nedanför Gävle. Nu har Snatra jaktklubb ansökt om skyddsjakt för att förhindra att skarvarna tar över nya öar längre in mot fastlandet.

Tidigare har flera privatpersoner från Snatra söder om Karlholmsbruk fått avslag på skyddsjakt. Nu gör Snatra jaktklubb ett nytt försök för att stoppa problemet med skarven.

Skarven har funnits i området under en längre tid men endast längre ut från fastlandet. Efterhand har de tagit sig allt lägre in och de öar de tagit över är helt döda i dagsläget.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser