Skarp kritik mot regeringen

Stockholm (JJ Regeringen har lagt sig platt för EU. Det anser Svenska Jägareförbundet och sametinget som i ett öppet brev till jordbruksminister Eskil Erlandsson kritiserar regeringen för hanteringen av fjälljakten.

Owe Wiktorin, ordförande i Jägareförbundet och Lars-Anders Baer, ordförande i sametinget, skriver att regeringen la sig platt när den uppmanade berörda myndigheter att ändra regelverket för att undvika eventuell kritik från EU-kommissionen.
Förra åre införde länsstyrelsen i Norrbotten skärpta regler för utländska jägare. Detta kritiserades av trusitföretagare från Norrbotten, sågot som fick EU att begära en förklaring från regeringen. Beslut i frågan väntas inom kort.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser