Skärgårdsjägare bekämpar mink

Stockholm(JJ) Minken ökar i skärgården och nu har beslut tagits om att stoppa subventioner av minkfällor genom Sjöfågelfonden.

Det är Jägareförbundet i Stockholm län som kliver ur projektet Rädda sjöfåglen och därmed läggs det ner.
– Vi har jobbat med det här i 17 år och sen hoppar de av. Jag är extremt besviken på dem. Det här blir dödsstöten för Sjöfågelfonden, säger Runo Norlin, som startade projektet, till tidningen Skärgården.

Flera tusen minkar har fångats genom stöd från fonden. Nu är det bara 30 000 kronor kvar i kassan.
Per Modin, Singö, ordförande i Roslagens sjöfågelförening, säger till tidningen Skärgården att han hoppas att man själva ska kunna subventionera fällorna.
Något som han tror är nödvändigt för att jägarna ska fortsätta sitt arbete.

Enligt Anders Klarhäll, styrelseledamot för jägarna i länet, så räcker pengarna som finns kvar i omkring ett par år. Sen menar han att man får se över detta igen.
Han uppger att subventionerna stoppades på grund av att det finns billigare fällor att köpa.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser