Skärgårdsförening föreslår fri jakt på gråsäl

BLEKINGE(JJ). Blekinge kust- och skärgårdsförening föreslår fri jakt på gråsäl. Det framgår i ett yttrande som föreningen lämnat till regeringen.

Föreningen håller alltså med Jägareförbundet om att det krävs en ny sälförvaltning i landet.
Regeringen har just nu Svenska Jägareförbundet förslag ute på remiss.

I yttrandet konstaterar man bland annat att sälstammen nu är så stor och orsakar sådana skador att den inte längre kan tillåtas öka, varken i antal eller i utbredning. Speciellt viktigt anser man att det är att stoppa stammens utbredning väster om Utklippan. Det här kan bara ske genom fri jakt menar föreningen.
Förutom att sälarna går hårt åt torskbeståndet så förstör de även fiskeredskapen.
Det här rapporterar Sydöstran.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser