Skapar nytt stort naturreservat

Vindeln (JJ) Länsstyrelsen i Västerbotten har skapat ett nytt stort naturreservat, Tjäderbergets naturreservat, mellan Lyckeseles och Vindelns kommuner. Området är på 1 100 hektar och hyser över 400 arter, var av 68 är rödlistade.

– Det är ett fantastiskt naturlandskap med gammal skog, trolska tjärnar, bäckar, och små öppna våtmarker. Reservatet mäter ungefär 3 x 5 km från sida till sida. Ett område där man kan vandra i timmar utan att se vare sig en skogsbilväg eller ett kalhygge. Det finns inga leder i området utan tanken är att man ska orientera på egen hand och kunna få en verklig vildmarksupplevelse, säger Per Nihlén, reservatsbildare på Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Jakten i området kommer inte påverkas av beslutet kring det nya naturreservatet. 

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser