Skånsk lantbrukare får skyddsjaga dovvilt

Kvidinge (JJ) En lantbrukare i Kvidinge har getts rätt av länsstyrelsen till skyddsjakt på de dovhjortar som äter upp hans grödor.

Trots att stora mängder vilt rört sig i området under jaktsäsongen har lantbrukaren inte lyckats skjuta särskilt många eftersom djuren kommer ner till åkrarna för att äta senare på kvällarna än den tillåtna jakttiden.

Beslutet ger lantbrukaren rätt att frångå de vanliga restriktioner som råder kring jakten av hjort, som att man bara får jaga dovvilt under dygnets ljusa timmar. Hund får användas för att i första hand driva viltet från odlingsfälten. Högst fem ungdjur får skjutas, dräktiga hindar är undantagna från skyddsjakten.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser