Skånsk jakthärva sväller

Skåne (JJ) Härvan med jägare som anser sig lurade på skånsk godsjakt sväller. – Jag har kännedom om 18 person som betalat sammanlagt 185 000 kronor för jakt som säljaren inte har rätt att sälja, berättar Christoffer Frank.

Han svarade på en Blocket-annons om jakt på ett gods. Säljaren bjöd på kaffe och visade markerna.

Problemet är dock att säljaren inte har någonting med jakten på det aktuella godset att göra.

Markägaren har i Jaktjournalen uppmanat alla som lurats att polisanmäla mannen.

Det första beskedet från polisen var att Christoffer Frank och de övriga jägarna som känner sig lurade måste driva saken civilrättsligt.

Det beslutet har överklagats till åklagarkammaren i Skåne.

– Därifrån har vi inte hört någonting ännu. Däremot har det också dykt upp andra personer som blivit lurade. En har förskottsbetalat 12 500 kronor för en plattsättning som aldrig blivit utförd, berättar Christoffer Frank, som hoppas att polis och åklagare inleder en förundersökning.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Annonser