Skandinaviens största skyttebiograf öppnad

Många nyfikna passade på att besöka invigningen. Foto: Max Steinar Staffanstorp (JJ) Skandinaviens största skyttebiograf har slagit upp dörrarna. Företaget Jakt och Skytte i Staffanstorp smygstartade anläggningens skyttebiograf i lördags även om en del arbete med den tillhörande butiken kvarstår.

Det stora dragplåstret i helgen var trots allt skyttebiografen. Många jägare fanns också på plats för att prova på att skjuta mot de olika filmsekvenserna, där bland annat vildsvin kommer rusandes framför pipmynningen, i olika hastigheter och på olika håll.

Flera skyttar att skjuta samtidigt i den nya stora skytteanläggningen i Staffanstorp. Foto: Max Steinar

Bioduken är tolv meter bred och bilden är knivskarp. I likhet med andra skyttebiografer fryser bilden efter ett skott. Då har man ett par sekunder på sig att se var skottet som är markerat med en röd prick tog. I en första omgång finns 40 olika sekvenser tillgängliga.  

Ägarna och initiativtagarna är Mattias Svensson, Beddingestrand och Tobias Jönsson, Kävlinge. De har tillsammans med deras fruar jobbat stenhårt för att förverkliga idén med en ny skytteanläggning, sedan det första spadtaget den 23 september.

I tillägg till skytteträning och jaktbutik kommer Anders Wanstrup från det danska jaktföretaget Korsholm finnas på plats en gång i veckan med information och försäljning av jaktresor.

Kikarsiktesföretaget Aimpoint som har sitt huvudkontor i Malmö, bara tio minuters bilresa från skyttebiografen har visat stort intresse och Tobias Jönsson berättar att de tänkt sig att använda anläggningen mycket framöver.

Mattias och Linn Svensson tillsammans med Tobias och Johanna Jönsson har lag ner cirka 13 miljoner kronor och mycket tid på att förverkliga en dröm.    Foto: Max Steinar
AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser