Skadestånd för tågdödad hund

Östersund (JJ) En man som fick sin jakthund överkörd av tåget förra året har fått klart med skadestånd från Trafikverket.

Myndigheten beklagar det inträffade och skriver i ett brev att ersättningen han får rätt till blir 28 684 kronor, vilket är betydligt lägre än de 51 779 kronor som jägaren själv har gjort anspråk på.

Beloppet som kommer att betalas ut baseras på den utredning som Trafikverket själva har gjort utifrån hundens värde och hur mycket mannen hade betalat för den pejlutrustning den bar vid olyckstillfället, skriver Östersunds Posten.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser