Skadesköt fel älg

Kisa En 68-årig jägare skulle skjuta en älgkalv. Men av misstag skadesköt han en älgko. Mannen är misstänkt för jaktbrott.

Mannen bedrev på torsdagsförmiddagen licensjakt på älgkalv i Kinda kommun. Strax före klockan 11.00 ringde 68-åringen till polisen och berättade att av misstag råkat skadeskjuta en älgko. Jägaren lyckades dock spåra upp älgkon och kunde avliva den.

I juli förra året råkade en 30-årig jägare, på besök i Kinda kommun, skjuta en älgtjur av misstag. Han trodde att han siktade på ett vildsvin. 30-åringen fick böta 11 000 kronor, skriver Östgöra Correspondenten.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser