Vådaskjuten jägare räddad på fjället

Ritsem (JJ) Den jägare i 45-års åldern som vådaskjutit sig själv i vaden, räddades med hjälp av en skoter. På grund av täta snöbyar tvingades en ambulanshelikopter från Gällivare att vända.

Jägaren sköt sig själ i vaden när han skulle stoppa ned sitt vapen i en ryggsäck avsedd för vapen. Olyckan skedde i trakterna av Ritsem i Lapplandsfjällen.

Den skadades jaktkamrat bröt sig in i en renvaktarstuga för att få skydd för den skadade och åkte sedan skidor i en halv mil och sedan vidare med skoter. Hela tiden kunde han få guidning från den skadade jägaren via komradio. Efter en äventyrlig skoterfärd där han vid ett tillfälle körde fast kom han till Ritsem där han kunde ringa efter hjälp. Jaktkompisen följde senare två fjällräddare tillbaka för att visa vägen.

På grund av täta snöbyar kunde ambulanshelikopter från Gällivare och Norge inte ta sig fram till mannen och tvingas vända tillbaka.

Under natten till söndag kunde jägaren räddas med hjälp av skoter.

Mannen är inte livshotande skadad och det finns ingen misstanke om brott, uppger SVT Norrbotten.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser