Skadat rådjur misstänks ha jagats av hund

GOTLAND(JJ). Polisen i Visby har fått in ännu en anmälan om ett misstänkt jaktbrott. Det handlar om ett rådjur som hittats svårt skadat och som fick avlivas. Misstanken är att det rör sig om ytterligare ett fall där en hund jagat ett rådjur och hunnit ifatt det i den djupa snön.

Kylan och snön gör det besvärligt för rådjuren på Gotland. Djuren sjunker ner i den djupa sön och fettreserverna tar snabbt slut. 

Om rådjuren jagas av snabba hundar hinner de inte springa undan i den djupa snön. Det har upptäckts flera sådana här fall på ön i vinter.

Polisen i Visby har inlett en förundersökning om ett misstänkt jaktbrott i Sanda där en snabb hund misstänks ha jagat och rivit ner ett rådjur.

Nyligen anmäldes en liknande händelse i Anga. Där hittade några personer ett rådjur som var svårt skadat men vid liv, de tvingades avliva djuret. 

– Vi har besiktigat och dokumenterat platsen där djuret hittades och avlivades, men här finns ännu inget beslut om att inleda en förundersökning, säger Roger Björkander på Visbypolisen till Gotlands Tidningar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser