Skadad varg i Ålaryd!

Ålaryd (JJ) Vargen som rör sig i trakterna kring Ålaryd, utanför Skillingaryd är troligtvis så skadad att den fått problem att jaga.

Enligt Linda Andersson på länsstyrelsen i Jönköping är det mycket som tyder på att den ensamme vargen rör sig runt ett område i västra delarna av länet.

Jägare som sett spår efter vargen i trakterna kring Ålaryd har sagt att den troligtvis hoppar på tre ben.
–Ja, troligtvis har den ett öppet sår någonstans på kroppen, säger Linda Andersson på länsstyrelsen.
– Det är många som ringer hit och undrar det. För egen del ska man inte vara orolig. Har man hund så rekommenderar jag att ha den kopplad ute i skogen, säger hon till Finnveden Nu.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser