Skadad björn kan ha gått in i Värmland

I torsdags kväll kördes en björn på av en bilist i Norska Vestmarka, inte långt från den Svenska gränsen i Värmland. Nu kan björnen ha gått in i Värmland och eftersöket är avslutat i Norge.

Att döma av skadorna på bilen trodde man att björnen var så allvarligt skadad att befolkningen varnades. En skadad björn är ju ingenting att leka med.

Men nu har de norska myndigheterna sökt hela helgen med helikopter och specialutbildade jägare med hund, utan att hitta någon skadad björnen. Tvärtom har den först simmat 300 meter över en vik, sen vandrat österut.

– Förmodligen på natten efter att den blev påkörd, säger björnjägaren Even Björnes till Glomdalen.se.

Det är inga färska spår vi har följt. Och inga blodspår. Enligt bilföraren blev björnen liggande på vägen direkt efter olyckan. Sen tog den sig upp på benen och drog till skogs.

Nu har svenska myndigheter informerats om att björnen kan vara i Värmland, i trakterna av Skillingmark.Just nu finns inga spår att gå efter och mycket talar för att björnen klarat sig.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser