Ska fälla 800 dovvilt

Kinnekulle (JJ) Dovviltstammen runt Kinnekulle i Västra Götalands län frodas. Nu har hjortkommittén i området beslutat att 800 dovvilt får fällas under jakten fram tills den sista februari.

Fram till sista februari ska 800 dovvilt fällas runt Kinnekulle. Arkivfoto: Per Jonson

Antalet dovvilt som får fällas under innevarande säsong är rekord i området. Dovviltstammen som förvaltas inom ett skötselområdesliknande system sedan femton år, har ökat för varje år, men nu börjat plana ut.
Stammen beräknas i dag uppgå till omkring 3 300 djur (vid jaktstart). För att undvika att stammen fortsätter att växa har avskjutningsplanen höjts. Redan förra jaktsäsongen sköts rekordmånga dovvilt i området, 654 djur.
Området där dovviltet förvaltas är omkring 20 000 hektar, rapporter Nya Lidköpings Posten.
AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser