Ska fälla 800 dovvilt

Kinnekulle (JJ) Dovviltstammen runt Kinnekulle i Västra Götalands län frodas. Nu har hjortkommittén i området beslutat att 800 dovvilt får fällas under jakten fram tills den sista februari.

Fram till sista februari ska 800 dovvilt fällas runt Kinnekulle. Arkivfoto: Per Jonson

Antalet dovvilt som får fällas under innevarande säsong är rekord i området. Dovviltstammen som förvaltas inom ett skötselområdesliknande system sedan femton år, har ökat för varje år, men nu börjat plana ut.
Stammen beräknas i dag uppgå till omkring 3 300 djur (vid jaktstart). För att undvika att stammen fortsätter att växa har avskjutningsplanen höjts. Redan förra jaktsäsongen sköts rekordmånga dovvilt i området, 654 djur.
Området där dovviltet förvaltas är omkring 20 000 hektar, rapporter Nya Lidköpings Posten.
0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser