Sjunkande älgavskjutning

Nu står det klart att den svenska älgstammen fortsätter att minska. Under fjolåret sköts endast 82 000 älgar.

Sedan mitten av 80-talet har antalet fällda älgar mer än halverats. Förra jaktsäsongen sköts 82 000 älgar, en minskning med 8 000 djur, jämfört med året innan. Orsaken till de minskade avskjutningssiffrorna kan vara flera, dels har hög avskjutning, efter krav från skogsbruket, nu gett kännbar effekt.En annan anledning kan också vara att många jaktlag hållit igen på avskjutningen sedan älgstammen börjat vika. Inte minst i de områden som har stora stammar av rovdjur.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser