Sjukvårdsupplysning för hundägare

Nu vill regeringen att Jordbruksverket ska utreda möjligheten att inrätta ett system med jourtelefon för djurägare som behöver prata med en veterinär.

Tanken är att djurägare genom jourtelefonen både kan få rådgivning men även komma i kontakt med tjänstgörande veterinär, så att denne kan undersöka djuret.

– Detta är något som jag vet är efterfrågat. Du som hundägare ska kunna få hjälp om din hund plötsligt blir sjuk en söndagsmorgon. Hjälpen kan då antingen bestå av att någon berättar för dig hur du ska ta hand om hunden eller genom att du kommer i kontakt med den veterinär som har jouren. Detta är viktigt för att minska oron hos alla dem som äger och sköter djur, säger jordbruksminister Eskil Erlandsson.

Jourtelefonen kommer också vara en viktig del i den nya veterinära organisation som snart är på plats. Med fler privata veterinärer behövs ett system för att hålla samman organisationen, skriver ATL i sin nätupplaga.

2 kommentarer

  • Låter ju bra
    Detta låter ju bra. Det kan ju alltid hända nått med ens hund. Så man kan ju hoppas detta blir genomfört.

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser