Sju björnar fälldes premiärdagen

Årets björnjakt har fått en bra start. Första dagen fälldes totalt sju björnar. Dock blev en påskjuten som under gårdagskvällen söktes av eftersöksjägare utanför Strömsund i Jämtland. Utgången är just nu oviss.

I Dalarna fälldes de första björnarna, utanför Orsa fällde Peter Axelsson en märkt björn, en hane på 59 kg.I Jämtland, Strömsunds kommun, fälldes två björnar under dagen. Även i Gävleborg, i Ljusdal och Ovanåker fälldes två björnar. I Västernorrland fällde gästjägaren och hundföraren Torkel Norling en 100 kg tung björnhanne på ståndskall för sin laika Totte. Björnen klättrade upp i ett träd och blev ett lätt byte för Torkel, som därmed fällde sin första björn. I södra Sverige är han mest känd som vildsvinjägare.I Västerbotten sköts en björn, Anders Skum, Ammarnäs, fällde en björnhane ovan odlingsgränsen.Läs mer om höstens björnjakt i nästa nummer av Jaktjournalen. Fortsätt att rapportera och skicka bilder från björnskogen: E-post: holger.nilsson@jaktjournalen.se

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser