SJF slutar lämna ut uppgifter ur medlemsregistret

Öster Malma (JJ) Uppgifter ur Jägareförbundets medlemsregister ska inte längre lämnas ut till förbundets "samarbetspartners".

Jägareförbundet ändrar reglerna för hur uppgifterna i deras medlemsregister används. Bilden är en skärmdump från förbundets hemsida.

Svenska Dagbladet avslöjade för några veckor sedan att Jägareförbundet lämnar ut uppgifterna från sitt medlemsregister till företag som de har affärer ihop med.

En medlem berättade i tidningen att han blivit uppringd av en larmförsäljare.

– Du är ju jägare, sade försäljaren till den häpne medlemmen i Svenska Jägareförbundet.

– Det är olyckligt, säger Joakim Norenhag, juridiskt verksamhetsansvarig för vapen hos polisen, till Svenska Dagbladet.

Hård kritik

Saken har mött hård kritik, exempelvis på Facebook, bland annat eftersom uppgifter om vapeninnehav indirekt läcker ut.

Nu ändrar sig Svenska Jägareförbundet om uppgifterna i medlemsregistret.

”Vi har lyssnat på medlemmarna och utvärderat situationen, samt fört dialog med de två partners som berörs. Därefter har vi beslutat att ”ta hem registret”. De kommer fortsättningsvis inte att ha tillgång till vårt medlemsregister, istället kommer framtida aktiviteter ske genom oss på samma sätt som det gör med övriga partners”, skriver Jägareförbundets generalsekreterare Bo sköld på förbundets hemsida.

Uppgifterna i registret har lämnats ut för att Jägareförbundet tjänade pengar på det.

”Därför kommer det bli en ekonomisk konsekvens för förbundet, men vi får helt enkelt arbeta för nya intäkter”, konstaterar Bo Sköld.

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser