Sixten – Årets SM-vinnare

Harsa (JJ) Det blev jämthunden Bissjöskogens Sixten, ägare Antti Kokko, Lövånger, som tog hem årets Svenska Mästerskap för älghundar. Det är första gången en hund från Västerbottens älghundsklubb vinner SM.

Årets SM-vinnarekipage; Bissjöskogens Sixten och Antti Kokko.
Trots tuffa förhållanden med en relativt gles och lättstött älgstam i området lyckades Sixten göra ett fullgott jobb i dag. Jämthunden segrade med en slutpoäng på 89,5 poäng.

Bland årets tio startande hundar var det bara Bissjöskogens Sixten, Västerbottens älghundsklubb och Ängabackens Ecco, Gävleborgs älghundsklubb som nådde hela vägen fram till ett förstaprisprov.

Det var glest med älg på markerna och flera av älgarna som hundarna hittade hade ingen lust att stanna kvar utan satte av i sken direkt.

Sixten visade prov på både envishet, hög jaktlust och förmåga att hantera kon och tjuren han skällde på trots att tjuren emellanåt var riktigt irriterad och jagade honom ordentligt.  

SM-tvåa blev Ängabackens Ecco med ett förstapris på 87,5 poäng. Bronset kneps av Högvaktens Tarzan som tog ett tredepris på 54,5 poäng.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser