Sista vargen skjuten i årets licensjakt

ÖREBRO (JJ). I dag sköts den sista vargen i årets licensjakt - vargen fälldes i centrum av Hasselforsreviret i Örebro län.

Ytterligare en varg påsköts under förmiddagen i samma revir av en annan jägare, den vargen tror man har träffats och eftersökning sattes i gång. De båda jägarna var ovetande om varandras påskjutningar.
Länsstyrelsens besiktningsmän åkte ut till platsen för att besikta den fällda vargen och jaktplatserna. 

Enligt Naturvårdsverkets beslut fick tre vargar fällas i Örebro län. Efter ett yttrande från länsstyrelsen i Örebro län togs ett beslut om att en av vargarna skulle fällas inom Hasselforsreviret, detta på grund av att det är där antalet angrepp på tamdjur från varg varit störst.
De första två vargarna i länet sköts tidigt under jaktperioden och båda fälldes i Hällefors kommun. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser