Sista vargen skjuten i årets licensjakt

ÖREBRO (JJ). I dag sköts den sista vargen i årets licensjakt - vargen fälldes i centrum av Hasselforsreviret i Örebro län.

Ytterligare en varg påsköts under förmiddagen i samma revir av en annan jägare, den vargen tror man har träffats och eftersökning sattes i gång. De båda jägarna var ovetande om varandras påskjutningar.
Länsstyrelsens besiktningsmän åkte ut till platsen för att besikta den fällda vargen och jaktplatserna. 

Enligt Naturvårdsverkets beslut fick tre vargar fällas i Örebro län. Efter ett yttrande från länsstyrelsen i Örebro län togs ett beslut om att en av vargarna skulle fällas inom Hasselforsreviret, detta på grund av att det är där antalet angrepp på tamdjur från varg varit störst.
De första två vargarna i länet sköts tidigt under jaktperioden och båda fälldes i Hällefors kommun. 

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser