Sexdömd förlorade jaktvapen

Östergötland (JJ) En 52-årig man från Östergötland får inte längre ha skjutvapen efter att han dömts för sexualbrott.

52-åringen dömdes i januari i år för att ha ofredat en person sexuellt vid fem tillfällen. Straffet blev skyddstillsyn och samhällstjänst i 80 timmar.

Med anledning av brottsmisstankarna beslutade polisen att omhänderta mannens vapen. 52-åringen, som säger sig vara mycket intresserad av jakt och dessutom är skogsägare, överklagade beslutet till förvaltningsrätten i Linköping.

Enligt domstolen måste en person som innehar vapen vara ”pålitlig, omdömesgill och laglydig”. Förvaltningsrätten anser att det ”finns starka skäl” att ifrågasätta om 52-åringen är en sådan omdömesgill person som kan betros med innehav av vapen.

Slutsatsen är att polisen hade fog för att omhänderta mannens skjutvapen, raspporterar Östgöta Correspondenten.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser