Uppdaterad: Sex vargar skjutna i Dalarna

Falun (JJ) Sex vargar har skjutits i årets licensjakt på varg i Dalarna. Två återstår av tilldelningen.

En av dagens fällda vargar i Dalarna var en hanvalp.

I Dalarna är det i Lövsjöreviret i Ludvika kommun som jakt på varg är tillåten. Men eftersom en varg hållit sig utanför revirets gränser och eftersom jakten innebär att hela reviret ska tömmas så har nu också jaktområdet utökats.

Totalt får åtta vargar skjutas i Dalarna. Redan den första dagen, i lördags, sköts en varg, och under söndagen ytterligare tre vargar.

På trettondagen meddelade länsstyrelsen att ytterligare två vargar har fällts, vilket innebär att sex av de totalt åtta vargar som tilldelats i årets licensjakt är skjutna.

Båda vargarna som fälldes i dag var valpar. En fälldes på tryckjakt och en fälldes på hundarbete. Enligt uppgift till Jaktjournalen är Länsstyrelsen något förbryllad eftersom det hittills inte fällts något alfadjur men flera vuxna vargar som är mer än ett år gamla.

Jakten fortsätter imorgon och förhoppningen är att om de två kvarvarande vargarna på tilldelning fälls, kommer Lövsjöreviret för tillfället vara tömt på varg.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser