Uppdaterad: Sex vargar skjutna i Dalarna

Falun (JJ) Sex vargar har skjutits i årets licensjakt på varg i Dalarna. Två återstår av tilldelningen.

En av dagens fällda vargar i Dalarna var en hanvalp.

I Dalarna är det i Lövsjöreviret i Ludvika kommun som jakt på varg är tillåten. Men eftersom en varg hållit sig utanför revirets gränser och eftersom jakten innebär att hela reviret ska tömmas så har nu också jaktområdet utökats.

Totalt får åtta vargar skjutas i Dalarna. Redan den första dagen, i lördags, sköts en varg, och under söndagen ytterligare tre vargar.

På trettondagen meddelade länsstyrelsen att ytterligare två vargar har fällts, vilket innebär att sex av de totalt åtta vargar som tilldelats i årets licensjakt är skjutna.

Båda vargarna som fälldes i dag var valpar. En fälldes på tryckjakt och en fälldes på hundarbete. Enligt uppgift till Jaktjournalen är Länsstyrelsen något förbryllad eftersom det hittills inte fällts något alfadjur men flera vuxna vargar som är mer än ett år gamla.

Jakten fortsätter imorgon och förhoppningen är att om de två kvarvarande vargarna på tilldelning fälls, kommer Lövsjöreviret för tillfället vara tömt på varg.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser