Sex vargar fällda i Gävleborg

Gävle (JJ) Vid tvåtiden på lördagseftermiddagen sköts de två sista vargarna, en tik och en hanne, i Åmot/Ockelbo-reviret och jakten avlystes.

Under fredagen sköts tre vargar i den norra delen av reviret. En fjärde varg påsköts men efter det eftersök gjordes konstaterades att vargen inte träffats.

Av de tre fällda vargarna var två tikar och en hanne. De bägge tikarna bedömdes vara ungdjur.

Den första vargen av de sex tilldelade i Gävleborg fälldes i tisdags.

När vargjakten nu avlystes på lördagen hade tre tikar och tre hannar fällts, skriver ATL.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser