Sex personer attackerade av vargar

Kina (JJ) Sex personer i en liten by i Kina attackerades nyligen av en vargflock som sökt sig dit i jakt på föda. En person fick ena örat avrivet.

Det är Daily Mails nätupplaga som skriver om angreppet och dessutom publicerar bilder på de sargade och skadade byborna.

Angreppet skedde i på en gård i  Xinjiang regionen i nordvästra Kina. Området hyser en stor vargpopulation och extrem torka har minskat stammarna av deras naturliga bytesdjur.

Fem vargar dök plötsligt upp bland husen och började attackera de boende. Sex personer lyckades inte söka skydd i tid blev skadade under attacken, två av dem allvarligt.

Innan vargarna lämnade byn dödade de också tamboskap som fanns i området, rapporterar Daily Mail

AKTUELLT

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Annonser