Sex lodjur observerade i Sörmland under sommaren

SÖRMLAND(JJ). Under sommaren har det observerats sex lodjur i Sörmland. Det här visar informationen på rapporteringssidan för rovdjursobservationer som länsstyrelsen har på internet.

På internetsidan kan allmänheten rapportera om rovdjursobservationer som gjorts.
De aktuella observationerna har kommit in sedan i början på maj. Av informationen så framgår det att två lodjur har setts i både Flen och Katrineholm. Ett lodjur har observerats i Gnesta och även ett i Trosa. Två vargar har också setts i Trosa.
 
Länsstyrelsen har dock inte kontrollerat några av dessa observationer som rapporterats in. Enligt länsstyrelsen så består lodjursstammen i Sörmland av omkring 15-20 djur. 
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Sörmland.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser