Sex får rivna i ny vargattack

Vikbolandet (JJ) Bärplockare har hittat sex rivna får i en hage på Vikbolandet. – Det känns jätteobehagligt, säger Linda Nilsson, ägare till fåren, till Norrköpings tidning.

För några veckor sedan revs åtta får av varg i vid Hestad i Häradshammar, en dryg mil från Mörje där ytterligare sex får revs igår.
Attacken i Mörje skedde troligen mitt på dagen. Sex tackor hade rivits av varg och låg döda vid skogsbrynet i sin hage. Att ta in fåren och de andra djuren på gården är dock inget alternativ då det innebär stora extrakostnader i form av foder.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser