Sex år för dödsskott

Malmö (JJ) Hovrätten i Malmö anser att det var med avsikt som en man sköt ihjäl sin jaktkamrat i en jaktstuga i Skåne förra året. Den 52-åriga mannen dömdes till sex års fängelse för dråp.

I tingsrätten dömdes 52-åringen till ett års fängelse för grovt vållande till annans död.Mannen som accepterade tingsrättens dom tänker nu överklaga hovrättsdomen.
Mannens advokat anser att det måste ställas mycket höga beviskrav för att döma någon för uppsåtligt dödande. Advokaten vill även häva hovrättens beslut att häkta 52-åringen.

Två promille
Anledningen till att domen skärptes av hovrätten var teknisk bevisning som visade att bössmynningen var tryckt mot offrets kropp när skottet avlossades.
Undersökningen har även visat att det inte fanns någon ovänskap mellan offret och 52-åringen.
De båda hade konsumerat ansenliga mängder sprit och öl. 52-åringen hade mer än två promille i blodet i samband med att skottet avlossades.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser