Sex år för dödsskott

Malmö (JJ) Hovrätten i Malmö anser att det var med avsikt som en man sköt ihjäl sin jaktkamrat i en jaktstuga i Skåne förra året. Den 52-åriga mannen dömdes till sex års fängelse för dråp.

I tingsrätten dömdes 52-åringen till ett års fängelse för grovt vållande till annans död.Mannen som accepterade tingsrättens dom tänker nu överklaga hovrättsdomen.
Mannens advokat anser att det måste ställas mycket höga beviskrav för att döma någon för uppsåtligt dödande. Advokaten vill även häva hovrättens beslut att häkta 52-åringen.

Två promille
Anledningen till att domen skärptes av hovrätten var teknisk bevisning som visade att bössmynningen var tryckt mot offrets kropp när skottet avlossades.
Undersökningen har även visat att det inte fanns någon ovänskap mellan offret och 52-åringen.
De båda hade konsumerat ansenliga mängder sprit och öl. 52-åringen hade mer än två promille i blodet i samband med att skottet avlossades.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser