Senaste vargnytt

Kungsbacka (JJ) Det blir skyddsjakt på den sändarförsedda och närgångna vargtiken på Södertörn söder om Stockholm.

Vargtiken har uppträtt mycket oskyggt och närgånget, speciellt mot människor med hundar. Länsstyrelsen skriver i sitt pressmeddelande att vargens beteende förändrats, att hon nu även börjat intressera sig för människor.

Beslutet om skyddsjakt tas för att länsstyrelsen bedömer att det på sikt kan uppstå farliga situationer.

Skyddsjakten startar omedelbar och får pågå rill den 28 februari 2018.

Nytt vargrevir i Sörmland

Länsstyrelsens personal har konstaterat ett nytt vargrevir i Sörmland, mellan Eskilstuna, Flen, Strängnäs och Gnesta.

Det ligger alldeles intill reviret med hybridvargar som det just nu är skyddsjakt på.

Varg fälld i Idre

En varg sköts på måndagen vid skyddsjakt i renskötselområdet i Idre.

Den fälldes från helikopter och är den 26: vargen sedan 2007 som skjutits i skyddsjakt i renmarkerna, eller i nära anslutning till renmarkerna, i Idre.

Sedan 2007 har även två vargar fällts när de attackerat renar, i enlighet med paragraf 28.

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser