Senaste vargnytt

Kungsbacka (JJ) Här har vi samlat de senaste vargnyheterna.

På onsdagen fälldes ytterligare en varg i Kölstareviret i Västmanland i den pågående licensjakten. Fyra vargar återstår på tilldelningen i reviret.

De vargar som skjutits i licensjakt i Dalarna rapporteras vara ”normalfriska”

– Det är inga särskilda sjukliga förändringar utan i stort sett är det friska vargar. Det kan finnas tandskador som det blir på frilevande djur, säger Erik Ågren på Statatens veterinärmedicinska anstalt, till Sveriges Radio Dalarna.

Östergötland kan vara på väg att få sitt första vargrevir i modern tid. Länsstyrelsens personal har spårat ett revirmarkerande par som rör sig mellan Borensberg och Finspång, rapporterar SVT Öst.

Varg jagade hästar

Jägareförbundets förre ordförande i Värmland, Bertil Forsberg, har sökt skyddsjakt på en varg efter att flera hästar blivit jagade i Västra Ämtervik. Det är det så kallade Rackstadreviret och vargen uppges vara oskygg och angripen av skabb, skriver Svensk Jakt.

Slutligen återger vi vad Miljöpartiet i Haninge skriver på sin hemsida med anledning av att vargtiken på Södertörn avlivats i skyddsjakt och misstänks ha utsatts för ett tidigare jaktbrott:

”Har Grimma fångats i någon fånganordning? Har hon bitits av en jakthund? Eller har hon varit död en längre tid än jägaren uppger? Kanske har hon hittats död utan att hon blivit skjuten nyligen, eller skjuten flera gånger? Eller var hon dräktig med den varghanne som ryktas ha haft sina ögon på vår Grimma? Ja det kanske framkommer senare i polisutredningen eller från SVA”, skriver Miljöpartiet i Haninge.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser