Senarelägg ripjakten!

Stockholm (JJ) Jordbruksminister Eskil Erlandsson, har varit i kontakt med sina norska kollegor för att försöka samordna de två ländernas jakttider på ripa. Erlandsson har föreslagit att Sverige ska flytta fram ripjakten en vecka samtidigt som han förslog norrmännen tidigarelägga jakten en vecka.

Informationen lämnades när riksdagen diskuterade småviltjakten. Erlandsson berättade även att Statens Jordbruksverk ska få i uppgift att tillsammans med berörda myndigheter och organisationer att noga följa jakttrycket och riskerna för en ökad belastning på biotoperna, viltstammarna och rennäringen.
Helen Pettersson, (s)  Umeå anklagade regeringen för att lägga sig platt för EU innan kampens ens börjat. I politiken måste man ta risker ibland, hävdade hon.
Karin Åström (s) Kalix, varnade för den oro som sprider sig när fjällvärlden öppnas för EU:s sju miljoner jägare. – Vi vill ha ordning och reda i fjällen, sade hon.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser