Se Bertil Petterssons bilder!

Jakt- och naturfotografen Bertil Pettersson har i ett halvt sekel trollbundit oss med sina magiska jakt- och naturbilder. Följ med in i hans värld.

I senaste numret (nr 11-2015) av Jaktjournalen möter vi Bertil Pettersson, legendarisk jakt och -naturfotograf. I år firar han 40-, 50- och 60-årsjubileum.

För 60 år sedan inledde han sin karriär som naturfotograf. För 50 år sedan började han dokumentera jakten med kameran och för 40 år sedan fick han sin första björnbild.

Här bjuder vi er på några av Bertils fantastiska bilder från jämtländska älgjakter, storoxarnas land och björngömslet.

 

11
Visa bildspel

/
...
Visa mer

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser