SD vill skapa en viltvårdsmyndighet

Stockholm (JJ) Vid ett möte i går stödde Sverigedemokraterna Alliansens yrkande om att lyfta ut bildandet av en viltvårdsmyndighet ur budgetprocessen. I ett pressmeddelande hävdar SD att jakten är en viktig fråga som berör många människor.

Sverigedemokraterna stödde Alliansens utskottsinitiativ på Miljö- och Jordbruksutskottets möte, tisdag den 2 december, om att lyfta ut ett yrkande om en viltvårdsmyndighet ur budgetprocessen, vilket i sig möjliggör att vi i Sverigedemokraterna kan vara med och driva frågan när den återkommer i motionsform.

Runar Filper, jaktpolitisk talesperson kommenterar:
– En så stor och viktig fråga som jakt, som berör så många människor i stora delar av landet bör inte hanteras av en stor statlig myndighet med så många olika ansvarsområden. Ansvaret bör ligga på en renodlad myndighet för jakt- och viltvårdsfrågor. Det skulle tillföra en landsbygdsförankring som skapar underlag för en bättre dialog med regionala myndigheter, jägarorganisationer och landsbygdsbor i övrigt.

– Vi i Sverigedemokraterna vill verka för en myndighetsutövning som håller ihop Sverige, hellre än att sprickan mellan stad och landsbygd växer. En ny jaktmyndighet ser vi som en del i denna strategi. Vår starka vågmästarställning i Riksdagen ger oss just nu utmärkta möjligheter att driva denna fråga. 

Runar Filper, jaktpolitisk talesman (SD)
Anders Forsberg, landsbygdspolitisk talesman (SD)

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser