Schism på riksjägarnas medlemstidning

Nu har vargdebatten även upprört känslor på riksjägarnas medlemstidning. Chefredaktören tycker att krönikören Dan Törnström skriver för många krönikor om varg. Törnström har i sin tur svarat med att säga upp sig efter tio år som krönikör.

 Att vargdebatten upprör känslor är väl känt. Nu finns det även delade uppfattningar på riksjägarnas medlemstidning Jakt & Jägare. I dagens utgåva av Arbetarbladet avslöjar man att Dan Törnström sagt upp sig som krönikör efter tio år. Detta efter att chefredaktören Anders Ljung stoppat hans senaste krönika. 

– Vill inte chefredaktören ta strid blir det en omöjlig situation för mig, berättar Dan Törnström för Arbetarbladet.

Anders Ljung hävdar att Törnström skrivit för många krönikor om varg och att det har skapat läsarstormar bland medlemmarna.

– Jag fixar inte en läsarstorm till, säger Anders Ljung till Arbetarbladet.

Dan Törnström lämnar tidningen i början av april.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser