Schillerstövare vann Räv-SM

Fegen (JJ) Det var verkligen ett utmanande före på årets upplaga av Räv-SM som avgjordes i sydostliga delarna av Halland. Efter en kanonprestation i skogan andra jaktdagen kunde en schillerstövare till slut knipa SM-täcket.

Klinton och Andreas Larsson Ståhle, Dalsjöfors segrade Räv-SM 2016. Foto: Joakim Martinsson

Vinnare av Räv-SM 2016 blev schillerstövaren Klinton med ägare Andreas Larsson Ståhle, Dalsjöfors som tog en elitetta på 55 respektive 61 poäng. Andreas var uppenbart tagen av segern.

– Jag är omtumlad. När det väl sjönk in på rummet kramade jag om Harry (Klinton) och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte fällde en tår. En så fruktansvärt skön känsla. Detta är min första jaktchampion och mitt första SM, säger han.

På andra plats kom Finnstövaren Hultavikens Putte med ägare Reine Karlén, Falköping. Putte drev också hem en elitetta men egenskapspoängen (53+55) räckte inte hela vägen.

Tävlingen arrangerades i år av Hallands stövarklubb som gjorde ett bra jobb.

JJ:s Joakim Martinsson fanns på plats under hela tävlingshelgen och ett utförligt reportage kommer i Jaktjournalen fram över.

Se hela resultatlistan från tävlingen här>>

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser