Schillerföreningen jubilerar med rävmästerskap

I år är det 100 år sedan Per Schiller visade upp sin första schillerstövare på en utställning. Svenska Schillerföreningen kommer under året att fira 100-årsjubilet vid flera tillfällen. Först arrangerar man ett Rävmästerskap.

Den 3 mars kommer schillerföreningen, i samarbete med Västergötlands Stövarklubb, att arrangera sitt rävmästerskap i Holsljunga, strax söder om Svenljunga. Tio platser finns till mästerskapet och meriterna på rävprov kommer att bli avgörande för vilka hundar som får starta.– Hundägarna kommer att kunna tillgodoräkna sig prov fram till den 15 februari, därefter påbörjar uttagningarna av de anmälda hundarna, berättar schillerföreningens Ingvar Larsson, Svanesund.Västergötlands Stövarklubb som arrangör och svarar för både provmarker och domare. Arrangemanget blir ett genrep inför nästa års Räv-SM som är öppet för alla stövarraser.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser