Schillerföreningen jubilerar med rävmästerskap

I år är det 100 år sedan Per Schiller visade upp sin första schillerstövare på en utställning. Svenska Schillerföreningen kommer under året att fira 100-årsjubilet vid flera tillfällen. Först arrangerar man ett Rävmästerskap.

Den 3 mars kommer schillerföreningen, i samarbete med Västergötlands Stövarklubb, att arrangera sitt rävmästerskap i Holsljunga, strax söder om Svenljunga. Tio platser finns till mästerskapet och meriterna på rävprov kommer att bli avgörande för vilka hundar som får starta.– Hundägarna kommer att kunna tillgodoräkna sig prov fram till den 15 februari, därefter påbörjar uttagningarna av de anmälda hundarna, berättar schillerföreningens Ingvar Larsson, Svanesund.Västergötlands Stövarklubb som arrangör och svarar för både provmarker och domare. Arrangemanget blir ett genrep inför nästa års Räv-SM som är öppet för alla stövarraser.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser