Schiller dödad av varg

En tvåårig schillerstövare blev dödad av varg söder om Mockfjärd. - Jag är besviken på rovdjurspolitiken som leder till sånt här, säger ägaren till hunden, Per Pers, som är ordförande i Mockfjärds viltvårdsområdesförening, till Dalademokraten.

Per Pers och schillerstövaren Sigge var ute på harjakt på morgonen När hunden försvann trodde ägaren att han jagade efter en älg. Jag Efter ett tag sa GPS:n att det var ett ståndskall igen, men det var då han hade mött vargen.
När Per kom fram var hunden död,  biten på flera ställen på kroppen. Besiktningsmannen konstaterade att hunden fått nacken avbiten.

6 kommentarer

 • Vansinne!
  Undrar jag hur många år till detta vansinne med varg i Sverige ska föregå innan stadstjänstemännen fattar vart detta bär. Man får beklaga sorgen Per Pers! Har själv misst en hund några år sen och fått en annan skadad av varg.

 • tjänstemän
  Nä tjänstemännen är så långt från verkligheten i alla frågor, inte bara om vargen. se till att ha en riktig brasa, och skjut vargarna.

 • Jägarna kan lösa detta
  Alltfler förtvivlade människor tappar förtroendet alltmer för politiken. När kommer jägarna inse att de har svaret själva – i det egna geväret?

 • skandal
  jävla stadfsfjollor dom fattar ju inte allvaret men som ni säger de finns bara en sak o göra vi tar saken i egna händer!!

 • Vargfritt
  Det här med varg kommer att bara öka tills någon fin dam i stockholm blir av med sin lilla vovve. Då kommer politikerna att reagera var så säker.

 • Varför??
  Varför släpper jägare sina hundar i riskområden där varg kan förekomma.? Skulle aldrig släppa min hund om farhågan fanns…

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser