Schakal funnen överkörd i Danmark

Danmark (JJ) Guldschakalen tillhör de mer udda inslagen bland predatorer i Norden, men här om dagen hittades faktiskt ett överkört exemplar i Danmark.

Guldschakal tillhör inte de vanliga predatorerna i norra Europa.

Guldschakalen är en nära släkting till vargen men bara något större än en räv och lever i vilt tillstånd i södra Europa. I går hittades ett överkört exemplar utanför Karup på Jylland i Danmark, rapporterar danska TV2.

Hur den hamnat i Danmark är okänt men troligen har den vandrat upp genom Tyskland. Emellanåt görs observationer i Österrike men populationen har vanligtvis sin hemvist i torrare och kargare terräng i bland annat Italien, Grekland och Kroatien i södra Europa.

I en intervju med danska TV2 säger Ella Maria Bisschop-Larsen, president för Danmarks Naturfredningsförening att man till skillnad från oönskade arter som mårdhunden, vill värna vargar och därför ska ta en diskussion vad man ska göra om fler guldschakaler hittar upp till Danmark.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser