Scandinavian Game Fair arrangeras redan i vår

Mässan Scandinavian Game Fair, på Axbergshammars Säteri norr om Örebro, arrangeras i år redan den 15-16 maj. Arrangörerna menar att våren är en bättre tidpunkt då det passar bättre in med jakt- och fiskesäsongen.

Under hösten förra året var det premiär för mässan. Men nu flyttas alltså mässan till våren och tanken är att arrangemanget ska hållas i maj även under kommande år.

Det är en jakt-, fiske- och matmässa för hela familjen. Under den andra upplagan av mässan är temat klövvilt. Man har bjudit in ett antal föreläsare som ska berätta om våra klövdjur. Bland annat kommer Rolf Eriksson, hjortavelsföreningens avgående ordförande, att berätta om hjort i hägn.

På plats finns även utställare av bland annat jaktutrustning och det finns även aktiviteter som besökarna kan prova på.
Det här uppger Jordbruksaktuellt.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser