SCA häver sin avstängning av Robin

Ramsele (JJ) Skogsbolaget SCA backar om avstängningen av Robin Strömqvist och hans hundar. - Jag är mycket nöjd, jag får börja jaga älg i höst, säger Robin Strömqvist.

Robin Strömqvist får jaga älg redan i höst. Foto: Privat

Jaktjournalen berättade på onsdagen om Robin Strömqvist som stängts av helt från både älg- och björnjakt på SCA:s marker i Ångermanland.

Läs artikeln här.

Robins uppfattning är att bolagets företrädare agerat utifrån skrönor som florerar kring Robin och hans jakt.

På onsdagseftermiddagen träffades Robin och SCA:s förvaltare, Ruben Karlsson.

Strålande glad

Jaktjournalen har inte lyckats nå Ruben Karlsson för en kommentar, men Robin är strålande glad efter mötet.

– Det var ett konstruktivt möte, där jag fick förklara hur jag ser på det skitsnack som förekommit om mig. Jag får börja jaga älg redan i höst och hundarna är inte avstängda från SCA:s marker, säger Robin.

I augusti nästa år ska han och förvaltaren träffas för att diskutera den förestående björnjakten.

– Man uppskattar att jag har duktiga hundar och finns till hands. Jag kommer att få ta eventuella eftersöksuppdrag på björnar redan i år, säger Robin.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Kolgrillad älgfilé

Numera tar grillsäsongen aldrig slut. Låt inte den fina älgfilén bli liggande i frysen och i värsta fall bortglömd. Med en god marinad och ett dygn i kylen är en mör älgfilé något av det godaste man kan låta vända på kolgrillen. Låt inga andra smaker konkurrera med den suveränt goda älgfilén, servera med en

Crut – en ståndhund av rang

När jämthunden Älgtjärnets Crut släpps lös i skogen är chansen till ståndskall rejält hög. Han har aldrig misslyckats på ett jaktprov och med tio förstapris på tio starter har han en meritlista som många bara drömmer om.

Redolfi EOS Steel

Gyttorp lanserar flera modeller från Redolfi Armi. Hagelbockar för jakt, sporting och lerduveskytte. Bockarna finns i Light, Steel och Sporting. Light och Steel finns i kaliber 12 och 20. Sporting i kaliber 12. Jaktjournalen har testat modellen Redolfi EOS Steel, som har tydliga influenser från traditionell italiensk tillverkning av hagelbockar.

Annonser