SCA häver sin avstängning av Robin

Ramsele (JJ) Skogsbolaget SCA backar om avstängningen av Robin Strömqvist och hans hundar. - Jag är mycket nöjd, jag får börja jaga älg i höst, säger Robin Strömqvist.

Robin Strömqvist får jaga älg redan i höst. Foto: Privat

Jaktjournalen berättade på onsdagen om Robin Strömqvist som stängts av helt från både älg- och björnjakt på SCA:s marker i Ångermanland.

Läs artikeln här.

Robins uppfattning är att bolagets företrädare agerat utifrån skrönor som florerar kring Robin och hans jakt.

På onsdagseftermiddagen träffades Robin och SCA:s förvaltare, Ruben Karlsson.

Strålande glad

Jaktjournalen har inte lyckats nå Ruben Karlsson för en kommentar, men Robin är strålande glad efter mötet.

– Det var ett konstruktivt möte, där jag fick förklara hur jag ser på det skitsnack som förekommit om mig. Jag får börja jaga älg redan i höst och hundarna är inte avstängda från SCA:s marker, säger Robin.

I augusti nästa år ska han och förvaltaren träffas för att diskutera den förestående björnjakten.

– Man uppskattar att jag har duktiga hundar och finns till hands. Jag kommer att få ta eventuella eftersöksuppdrag på björnar redan i år, säger Robin.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Marlin modell 60 SN – en välskjutande småviltstudsare

Efter snart 60 år och med mer än elva miljoner sålda vapen är Marlin modell 60 en av världens mest populära .22 lr studsare. Marlin modell 60 är en amerikansk klassiker ur alla aspekter. Vi har provat kompositstockversionen, modell 60SN.

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser