SCA häver sin avstängning av Robin

Ramsele (JJ) Skogsbolaget SCA backar om avstängningen av Robin Strömqvist och hans hundar. - Jag är mycket nöjd, jag får börja jaga älg i höst, säger Robin Strömqvist.

Robin Strömqvist får jaga älg redan i höst. Foto: Privat

Jaktjournalen berättade på onsdagen om Robin Strömqvist som stängts av helt från både älg- och björnjakt på SCA:s marker i Ångermanland.

Läs artikeln här.

Robins uppfattning är att bolagets företrädare agerat utifrån skrönor som florerar kring Robin och hans jakt.

På onsdagseftermiddagen träffades Robin och SCA:s förvaltare, Ruben Karlsson.

Strålande glad

Jaktjournalen har inte lyckats nå Ruben Karlsson för en kommentar, men Robin är strålande glad efter mötet.

– Det var ett konstruktivt möte, där jag fick förklara hur jag ser på det skitsnack som förekommit om mig. Jag får börja jaga älg redan i höst och hundarna är inte avstängda från SCA:s marker, säger Robin.

I augusti nästa år ska han och förvaltaren träffas för att diskutera den förestående björnjakten.

– Man uppskattar att jag har duktiga hundar och finns till hands. Jag kommer att få ta eventuella eftersöksuppdrag på björnar redan i år, säger Robin.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser