SCA häver sin avstängning av Robin

Ramsele (JJ) Skogsbolaget SCA backar om avstängningen av Robin Strömqvist och hans hundar. - Jag är mycket nöjd, jag får börja jaga älg i höst, säger Robin Strömqvist.

Robin Strömqvist får jaga älg redan i höst. Foto: Privat

Jaktjournalen berättade på onsdagen om Robin Strömqvist som stängts av helt från både älg- och björnjakt på SCA:s marker i Ångermanland.

Läs artikeln här.

Robins uppfattning är att bolagets företrädare agerat utifrån skrönor som florerar kring Robin och hans jakt.

På onsdagseftermiddagen träffades Robin och SCA:s förvaltare, Ruben Karlsson.

Strålande glad

Jaktjournalen har inte lyckats nå Ruben Karlsson för en kommentar, men Robin är strålande glad efter mötet.

– Det var ett konstruktivt möte, där jag fick förklara hur jag ser på det skitsnack som förekommit om mig. Jag får börja jaga älg redan i höst och hundarna är inte avstängda från SCA:s marker, säger Robin.

I augusti nästa år ska han och förvaltaren träffas för att diskutera den förestående björnjakten.

– Man uppskattar att jag har duktiga hundar och finns till hands. Jag kommer att få ta eventuella eftersöksuppdrag på björnar redan i år, säger Robin.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Debatt: Länsstyrelsens kraschlandning

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen har i vinter avlyst jaktområdet G2c inom Girjas sameby från 5 februari till 15 april. (Området är cirka fyra mil långt och omfattar cirka 27 000 hektar). Motiveringen, att ge renarna betesro, innebär att vinterjakten på ripa, främst fjällripa, förbjuds, skriver Kjell Brännström mångårig medarbetare på Jaktjournalen och engagerad småviltsjägare i Norrbotten.

Ekberg drabbad av första vargarna i Östergötland

Östergötland (JJ) Östergötland har fått sitt första vargrevir i modern tid. En av de drabbade är yrkesjägaren Thomas Ekberg och han är inte glad. – Det känns frustrerande, framförallt att få ett vargrevir så här långt söderut, säger Ekberg i Jaktjournalens webbradio.

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser