Satsar på älgpark utanför Målilla

MÅLILLA(JJ). Till sommaren ska det finnas möjlighet att se älgar på nära håll utanför Målilla. Det är Kristinebergs Gods som satsar på en älgpark, meningen är att den även ska innehålla hjortar. - Om allt går som planerat kommer vi öppna upp 10 juni, berättar Claes Timmermann för Östran/Nyheterna.

Det är Claes och hustrun Betina som driver Kristinebergs Gods. De har investerat en hel del i verksamheten och förra sommaren startade man med bed and breakfest. Dessutom arrangerar de jakt på bland annat älg och vildsvin. 

Och nu satsar man på en älgpark.
– Hägnet kommer i första läget vara cirka 7,5 hektar. Det kommer vara 4-5 älgar som kommer från tre andra älgparker.

De har också varit till andra älgparker för att se hur de arbetar. 
– Vi har ju stor erfarenhet av djur och har funderat på att göra något mer. När sedan flera av dem som bodde hos oss förra sommaren frågade vad det finns och göra i det direkta närområdet kom vi inte på så jättemycket. Då bestämde vi oss för att satsa på en älgpark, berättar Claes.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser