Satsar på älgpark utanför Målilla

MÅLILLA(JJ). Till sommaren ska det finnas möjlighet att se älgar på nära håll utanför Målilla. Det är Kristinebergs Gods som satsar på en älgpark, meningen är att den även ska innehålla hjortar. - Om allt går som planerat kommer vi öppna upp 10 juni, berättar Claes Timmermann för Östran/Nyheterna.

Det är Claes och hustrun Betina som driver Kristinebergs Gods. De har investerat en hel del i verksamheten och förra sommaren startade man med bed and breakfest. Dessutom arrangerar de jakt på bland annat älg och vildsvin. 

Och nu satsar man på en älgpark.
– Hägnet kommer i första läget vara cirka 7,5 hektar. Det kommer vara 4-5 älgar som kommer från tre andra älgparker.

De har också varit till andra älgparker för att se hur de arbetar. 
– Vi har ju stor erfarenhet av djur och har funderat på att göra något mer. När sedan flera av dem som bodde hos oss förra sommaren frågade vad det finns och göra i det direkta närområdet kom vi inte på så jättemycket. Då bestämde vi oss för att satsa på en älgpark, berättar Claes.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser