Satan va gott – Småländsk seger i SM

Lycksele (JJ) Efter en ytterst spännande tävlingsdag, tog jämthundstiken Mottibäckens F-Satan till slut hem svenska mästerskapet för älghundar.

Peter Klein har all anledning att flina. Hans tik presterade på topp när det verkligen gällde.

Mottibäckens F-Satan med ägare Peter Klein, Åseda kammade hem ett förstaprisprov på imponerande 90,5 poäng vilket höll hela vägen. Men det var en tät strid och flera hundar gjorde bra i från sig.

Jämthundarna Ljungmyrens Sack och Lundbergs Sacko gjorde båda riktigt bra prov och fick 89 poäng vardera och då fick momentet ”ståndskall på upptagsplatsen” bedömas och då lyckades Sack bättre (10p jämfört med 8p).

Kul i sammanhanget är att prispallstrion representerar de södra älghundsklubbarna, Sydsvenska, Västsvenska och Östsvenska.

Läs allt om årets Älghunds-SM som arrangerades av Västerbottens Älghundsklubb, i Jaktjournalen framöver. Dessutom kommer Bearplay.se släppa en film från arrangemanget inom kort.

  1. MOTTIBÄCKENS F-SATAN, Peter Klein, Åseda, 90,5p.
  2. LJUNGMYRENS SACK, Jan & Stig Löfgren, Floda 89p.
  3. LUNDBERGS SACKO, Leif Lundberg, Gimo, 89p.
  4. KOUGSTABACKENS LOKE,Björn Östlin Hammarstrand, 85p.
  5. BAMSE, Jens Enberg, Harads, 66p.
  6. HÄRKILAS ÖIKIE V, Stefan Forsberg, Sörberge, 45p.
  7. TRULSA, Jan Anders Thorud, Malung, 41,5p.
  8. DYRVALLENS ROJ, Håkan Bergström, Delsbo, 30p. 0
  9. ÖREÄLVENS STINGA, Torbjörn Johansson, Robertsfors, 12p. KEB
  10. SLABÄCKENS B FREJA, Mia Svensson, Töcksfors, 35,5p Brutet prov
AKTUELLT

Jägarbas vill ha specialistteam för vargjakt

Västmanland (JJ) Jägareförbundets ordförande i Västmanland, Emil Stolpe Nordin, vill att skyddsjakterna på varg blir effektivare. Han efterlyser specialistteam och att snaror och fällor får användas i jakterna.

Fira med filépanna

Jaktsäsongen är i full gång och i oktober är det massor av jakt över hela landet. Det är det värt att fira. Varför inte bjuda nära och kära på en filépanna, så fantastiskt gott och enkelt. Ta av den filé du har; älg, rådjur, hjort eller vildsvin, succén är given. 6 portioner: 600 g viltfilé

Stjärnskogens Atos

Daniel Ernebrink har i sin SE J CH Stjärnskogens Atos hittat en riktig drevkanon. Det har hunden inte bara bevisat på jaktprov utan även för bygdens jägare som gärna hänger med ut på jakt. När Jaktjournalen följde med Atos till skogs rådde det heller inget tvivel om att ryktet stämde. Bästa rådjurshunden på unghundsmästerskapet 2015 behärskar det här med drevjakt.

En stöld är alltid en stöld

I april polisanmälde knivbutiken Wanderoo en jakthandlare för varumärkesbrott. Saken gällde en kniv. Wanderoo (Bökers distributör i Sverige) noterade kniven och kunde konstatera att den inte tillverkas av Böker. Kniven är en uppskalad kopia av Rambler, en smidig kniv designad av Raimund Lhotak för Böker.

Mauser M98 Standard Diplomat

En aldrig sinande efterfrågan har gjort att Mauser åter satsat på den gamla 98 modellen igen. Nu med moderna tillverkningsmetoder Mauser M98 Magnum var först ut, men nu går vapentillverkaren vidare med Mauser M98 Standard Expert och Diplomat i kalibrar anpassade för europeisk och nordamerikansk jakt. JJ har provat Diplomaten.

Vargcirkusen tar aldrig slut

När detta skrivs återstår bara några dagar innan länsstyrelserna i Värmland, Örebro, Dalarna, Gävleborg och Västmanland ska presentera sina beslut för vinterns vargjakt.

IF beklagar sorgen i kommentar på Facebook

Karlskrona (JJ) Försäkringsbolaget IF ger nu ytterligare kommentarer kring fallet med Anton Nilssons trafikdödade gonczy polski. En försäkringstjänsteman krävde att hunden skulle grävas upp två veckor efter att den begravts. "Vi har i normalfallet aldrig några sådana krav", skriver IF i en kommentar på Facebook.

Joggare tog skydd i bil undan Stockholmsvargen

Stockholm (JJ) En joggare kände sig på måndagseftermiddagen tvingad att ta skydd i en bil när han fick närkontakt med en av Stockholmsvargarna. – Jag hade blivit skiträdd, säger Mats Tapper som filmade vargen och äger bilen där joggaren tog skydd.

Annonser