Sänkt straff för skoterjägare

Luleå (JJ) Hovrätten i Luleå lindrade domen med en månad för en 37och 42-årig jägare som av tingsrätten dömts till sju månaders fängelse för grovt jaktbrott. Åklagaren påstår att männen, från en skoter, har skjutit tre älgar.

Skoterjakten inträffade i november 2007 i Laisdalen i Arjeplog. Åklagaren påstår att de två männen jagat och skjutit tre älgar, två tjurar och en ko från skoter.
Den 37-årige mannen har erkänt att det var han som sköt älgarna. 37-åringen hävdade att han, vid samtliga tre tillfällen, gått cirka 200 meter innan han skjutit.
Tingsrätten ansåg att männen lämnat oklara svar dömde 37-åringen till sju månaders fängelse för grovt jaktbrott och vapenbrott. Vapenbrottet bestod av att han lånat ett klass 1-vapen trots att han inte hade tillstånd att använda den sortens vapen.
Männen dömdes till sex månaders fängelse.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser