Sändarförsedda fjällgäss utsläppta

Adolfström (JJ) I dag släpps 55 fjällgäss ut i Adolfström i den lappländska fjällvärlden. Fem av dem är sändarförsedda.

Fjällgåsen är en starkt hotad art och i dag görs en insats för att få en bättre överblick över beståndet. Fem gäss, uppfödda på Nordens Ark har fått GPS-sändare. De släpps nu ut i Adolfström i Lappland.

Genom GPS-kartläggning kan forskarna se vart fjällgässen tar vägen och på så sätt få ökad kunskap om den utrotningshotade fågelarten.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser