Sändarförsedda fjällgäss utsläppta

Adolfström (JJ) I dag släpps 55 fjällgäss ut i Adolfström i den lappländska fjällvärlden. Fem av dem är sändarförsedda.

Fjällgåsen är en starkt hotad art och i dag görs en insats för att få en bättre överblick över beståndet. Fem gäss, uppfödda på Nordens Ark har fått GPS-sändare. De släpps nu ut i Adolfström i Lappland.

Genom GPS-kartläggning kan forskarna se vart fjällgässen tar vägen och på så sätt få ökad kunskap om den utrotningshotade fågelarten.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser