Sändarförsedd varghona kan vara sjuk

KRONOBERGS LÄN(JJ). Den sändarförsedda varghona som finns i Markaryds kommun kan vara sjuk. Anledningen till misstankarna om detta är att vargen tappat mycket hår, något som kan tyda på att den är sjuk.

– Man kan inte utesluta det. Det kan i och för sig vara i slutänden på övergången mellan vinterpäls och sommarpäls, men jag tycker att det är lite sent, säger Le Karlsson, länsstyrelsens vargspårare, till Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Man kommer att skicka in hårtussar till Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, för undersökning.
Le Karlsson säger till Sveriges Radio P4 Kronoberg att det verkar som om varghonan är på väg att etablaera sig i Kronoberg, han tror dock att det i så fall blir en etablering över tre län.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser